De preek over ganzen

Een troep snaterende ganzen bevolken een prachtig landgoed. Iedere zevende dag lopen ze in optocht over de landerijen. Met opgepoetste verentooi paraderen ze in ganzenmars naar het hoge hek, waar de meest spraakmakende gans in schone woorden al snaterend de lof zwaait over het ganzendom. Elke keer spreekt hij erover hoe de ganzen in het verre verleden in machtige groepen over zeeën en continenten vlogen. Ook vergeet hij niet te vermelden dat er een machtige schepper was, die de ganzen hun krachtige vleugels en hun ongelofelijke oriëntatie had gegeven, waardoor de ganzen zich over de planeet konden verplaatsen.

De ganzen zijn altijd erg onder de indruk als hij spreekt. Ze buigen hun kop en drukken hun vleugels dicht tegen hun goed doorvoede lichaam, dat de aarde nog nooit verliet. Na de toespraak waggelen ze weer uit elkaar, vol bewondering voor de welbespraakte gans. maar dat is dan ook alles. Vliegen doen ze niet. Ze proberen het niet eens. Ze komen zelfs niet op de gedachte, want het graan is goed, het landgoed is veilig en hun leven gemakkelijk. De spraakmakende gans vraagt zich wel eens af of zijn woorden wel landen.

Bron: Ellen van Son

Bovenstaande preek raakte mij omdat het vanuit beide perspectieven zo menselijk is. En door hier over na te denken, ontstond op mijn scherm een beeld van een gans. Hij zweet geen peentjes maar hartjes.

2018-07-19T11:08:49+00:00

WERK AAN DE MUUR

Daan gebruikt photoshop om te ontwerpen. Met dit digitale beeldbewerkingsprogramma schuift ze pixels van verschillende foto’s bij elkaar tot er een nieuw beeld ontstaat.  In 2017 zijn de eerste ARTPRINTS voor in het interieur ontworpen. Eerder maakte ze geboortekaarten maar sinds het ontwerp van de eerste poster haalt ze plezier uit het bedenken van verschillende wanddecoraties. Op deze manier heeft ze een link weten te leggen met haar andere passie: INTERIEUR. Momenteel werkt ze aan nieuwe beelden met een achterliggend verhaal. Voornamelijk over de aspecten van het mens-zijn.

Collectie wabi sabi (2017)

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. En het omarmen van imperfecties. Een eenvoudig leven leven in het besef dat de tijd voorbij gaat. De schoonheid zien in het onvolmaakte. Hier is de eerste collectie op geïnspireerd.