jongenskamer inspiratie

Wall mural tienerkamer inspiratie

Wall art

Laatst werd ik gevraagd of ik een samenwerking wilde aangaan met Photowall Dit is een bedrijf in Zweden dat onder andere wall murals verkoopt. Dat zijn grote muurprints. Ik besloot om mee te doen en zelf voor mijn 10- jarige zoon een mooie wall mural te ontwerpen. Wellicht kennen jullie nog het palmenbehang dat ik vorig jaar in de woonkamer had hangen? Dit behang is inmiddels verhuisd naar de nieuwe werkkamer. De werkwijze waarop ik het palmenbehang heb ontworpen, nam ik ter inspiratie.

Bizar toch dat ik juist deze oude muurmeester uitkoos?

Hoe kwam ik tot dit resultaat? Online kun je prachtige beelden downloaden van oude muurkunstenaars. Dit keer koos ik voor een foto van een olieverf op doek van Hendrik Voogd (1807). Een mooi historisch landschap in Rome. Het grappige is dat ik er net pas tijdens het schrijven van deze blogpost achter kwam, welke leuke onverwachte link er bestaat. Deze schilder namelijk, geboren in Amsterdam was enige tijd in de leer bij de behang-en decoratieschilder Jurriaan Andriesse!
Jurriaan Andriesse (1742-1819) stond bekend in Nederland als dé behang schilder. Hij maakte op maat gemaakte ensembles van schilderijen die tezamen een hele kamer vulden. Ook onze Beatrix had zes behang- schilderijen van Andriessen op Drakensteyn hangen. Dat is toch een leuke toevalligheid.
muurkunstenaar
wall mural jongenskamer

Stoer behang met de hobby van je kind

Om het ontwerp persoonlijk te maken, koos ik voor een tweede foto (de man op de fiets hieronder). Mijn tienerzoon is namelijk dol op BMX sport. Dit is een ontwerp techniek die ik vaker gebruik; twee foto’s bij elkaar voegen en vervolgens bewerken tot een nieuw beeld. Zo kun je oud en nieuw mixen tot een stoer behang voor in de jongenskamer. Hij is er heel blij mee!

Nú discount op een muurprint (april 2020)

Ook behangkriebels gekregen? Kijk snel  op mijn instagram want daar krijg je met de kortingscode daandimple2021 bij photowall de komende maand 25% off discount. En natuurlijk ben ik beschikbaar om iets te ontwerpen voor jou!
originele jongenskamer
Meer

Creatief met retro prints

Creatief met retro prints Creatief herinneringen vastleggen In deze blogpost een creatief project (in samenwerking met Fotofabriek). Ik heb hier voor het eerst

Favoriete film 2020 (netflix)

Favoriete film 2020 (netflix) A Star is Born Hoe het merk 'lady Gaga' haar songs aan de man brengt, vind ik geweldig. Een

Meer Berichten Laden

COLLECTIES

Artprint thema’s

Het boeddhisme, filosofie en persoonlijke ontwikkeling als mens inspireert Daan.

De eerste ARTPRINTS voor het interieur zijn in 2017 ontworpen.

‘Wabi sabi’

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. Én het omarmen van imperfecties en de schoonheid erin ontdekken. Een eenvoudig leven, minimalisme en het besef dat de tijd voorbij gaat. Dit zijn fotoprints.

‘Silence’

Als je stil bent, merk je meer op. Zitten, ademhalen en in het moment zijn.

Deze prints kunnen bijvoorbeeld ook het interieur van een meditatieruimte verrijken. Dit zijn prints met quotes of mixed media.

‘Grow’

Deze prints gaan over geboren worden, transformatie en belangrijke waarden en eigenschappen. Hier gebruikt ze vaak dieren en aquarel voor. Eerst schildert ze het ontwerp, om ze in te scannen en te bewerken in photoshop of illustrator.