art print

Het verhaal achter print ‘Butterfly’

Dit verhaal gaat over een vlinder. In mijn logo zie je een vlinder en dat heeft een speciale betekenis voor mij. Soms ben ik als mens onzeker en focus ik te weinig op mijn persoonlijke kwaliteiten. De prachtige blauwe vlinder staat symbool voor durven zijn’ wie je echt bent’ i.p.v ‘zijn zoals een ander wil dat je bent’.

Er werd er een kleine rups geboren. Hij kroop lekker rond tot hij op een dag besloot om een boom te beklimmen.

transformatie

Groei

De rups klom stap voor stap omhoog. Hoog in de boom was het uitzicht prachtig.

Hij zat daar en at zijn buik vol. Uiteindelijk groeide er een cocon om hem heen. Toen hij wakker werd, voelde hij zich gevangen in een zwaar omhulsel. Hij kon niet bewegen en probeerde zichzelf te bevrijden van de cocon. Dat ging niet makkelijk en de worsteling met de schil zorgde uiteindelijk voor een opening.

Op zijn rug voelde hij iets vreemds. Met moeite bewoog hij en brak de cocon.

De rups was niet langer een rups, maar een blauwe vlinder. De rups was echter al zo lang rups dat hij zich niet realiseerde dat hij geen rups meer was.

“Waar je je tegen verzet blijft.”

-Carl G. Jung-

print butterfly

Belemmerende overtuiging

De blauwe vlinder kroop uit de boom met zijn poten. Hij droeg het gewicht van die grote blauwe vleugels.

De vlinder die dacht dat hij nog een rups was, begreep niet waarom zijn leven zo moeilijk was geworden. Door elke windvlaag, viel hij naar beneden. Hij voelde zich moedeloos en begon wanhopig te huilen.

Inspiratie

Na het horen van zijn gehuil, kwam er een mooie, wijze witte vlinder naar hem toe. De witte vlinder ging op een bloem zitten en keek even naar de blauwe vlinder zonder iets te zeggen. Toen de blauwe vlinder stopte met huilen, zei de witte vlinder:

“Wat is er gebeurd?”
“Ik kan de boom niet beklimmen. Eerst was het moeilijk, maar kon ik het wel”, zei de blauwe vlinder.
En de witte vlinder zei, “Maar als je die boom niet kunt beklimmen … misschien zijn er andere manieren. Bijvoorbeeld naar een tak vliegen.”

De blauwe vlinder, keek naar de witte vlinder en keek vervolgens naar zichzelf en zijn grote, zware vleugels. Hij opende ze.

Ze waren zo groot en mooi, een kleur blauw zo intens dat de getransformeerde rups er bang van werd en ze snel weer sloot.

“Je overbelast je poten door je vleugels niet te gebruiken,” zei de witte vlinder, die opsteeg terwijl hij zijn vleugels opende en wegvloog.

De blauwe vlinder bewoog zich met zijn poten zoals altijd, in de overtuiging een rups te zijn en als rups te blijven leven.

Zelfacceptatie

De blauwe vlinder zat daar en dacht aan de bewegingen van de witte vlinder. Ineens begreep hij dat hij geen rups meer was.

De blauwe vlinder opende zijn vleugels, sloot zijn ogen en voelde. Hij voelde dat die vleugels van hem waren en accepteerde dat hij niet langer een rups was. Al gauw realiseerde hij zich dat hij vloog. Hij kon naar de tak vliegen. Zijn techniek van vliegen was nog wel pril maar dat gaf niks.

Meer

Creatief met retro prints

Creatief met retro prints Creatief herinneringen vastleggen In deze blogpost een creatief project (in samenwerking met Fotofabriek). Ik heb hier voor het eerst

Favoriete film 2020 (netflix)

Favoriete film 2020 (netflix) A Star is Born Hoe het merk 'lady Gaga' haar songs aan de man brengt, vind ik geweldig. Een

Meer Berichten Laden
2020-04-06T15:18:30+02:00februari 5th, 2020|Categorieën: Persoonlijke groei|Tags: , , , , , , |

COLLECTIES

Artprint thema’s

Het boeddhisme, filosofie en persoonlijke ontwikkeling als mens inspireert Daan.

De eerste ARTPRINTS voor het interieur zijn in 2017 ontworpen.

‘Wabi sabi’

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. Én het omarmen van imperfecties en de schoonheid erin ontdekken. Een eenvoudig leven, minimalisme en het besef dat de tijd voorbij gaat. Dit zijn fotoprints.

‘Silence’

Als je stil bent, merk je meer op. Zitten, ademhalen en in het moment zijn.

Deze prints kunnen bijvoorbeeld ook het interieur van een meditatieruimte verrijken. Dit zijn prints met quotes of mixed media.

‘Grow’

Deze prints gaan over geboren worden, transformatie en belangrijke waarden en eigenschappen. Hier gebruikt ze vaak dieren en aquarel voor. Eerst schildert ze het ontwerp, om ze in te scannen en te bewerken in photoshop of illustrator.