Chinese Woman

Chinese Woman2018-09-04T10:30:09+00:00

Project Description

Chinese Woman

In deze afbeelding heb ik het gezicht van de ‘Mona Lisa’ gebruikt. Da Vinci had interesse in mystiek en velen vinden het schilderij raadselachtig.

De ‘Chinese vrouw’ in deze afbeelding zit bij een thee ceremonie. Het drinken van de thee tijdens de ceremonie gebeurt in complete rust en stilte. Als je goed kijkt, zie je een theekop in haar hand.

De volgende koan hoort erbij:

A Cup of Tea
Nan-in, a Japanese master during the Meiji era (1868-1912), received a university professor who came to inquire about Zen.
Nan-in served tea. He poured his visitor’s cup full, and then kept on pouring.
The professor watched the overflow until he no longer could restrain himself. “It is overfull. No more will go in!”
“Like this cup,” Nan-in said, “you are full of your own opinions and speculations. How can I show you Zen unless you first empty your cup?”
zenkoans
MATEN

A4

40 x 50 cm

CATEGORIE

Wabi Sabi

BESTEL

“Koan citaten kun je gebruiken als oefening om twijfel een kans te geven.

Zen Koans

WERK AAN DE MUUR

Daan gebruikt photoshop om te ontwerpen. Met dit digitale beeldbewerkingsprogramma schuift ze pixels van verschillende foto’s bij elkaar tot er een nieuw beeld ontstaat.  In 2017 zijn de eerste ARTPRINTS voor in het interieur ontworpen. Eerder maakte ze geboortekaarten maar sinds het ontwerp van de eerste poster haalt ze plezier uit het bedenken van verschillende wanddecoraties. Op deze manier heeft ze een link weten te leggen met haar andere passie: INTERIEUR. Momenteel werkt ze aan nieuwe beelden met een achterliggend verhaal. Voornamelijk over de aspecten van het mens-zijn.

Collectie wabi sabi (2017)

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. En het omarmen van imperfecties. Een eenvoudig leven leven in het besef dat de tijd voorbij gaat. De schoonheid zien in het onvolmaakte. Hier is de eerste collectie op geïnspireerd.