Op zoek naar antwoorden…

Kleur jij tussen de lijntjes?

Dit lied en de onderstaande tekst raakt mij. Vandaar dat ik er een blogpost aan waag. Wie weet inspireer ik jou ook…

Human (2008) – The Killers

I did my best to notice

When the call came down the line

Up to the platform of surrender

I was brought but I was kind

And sometimes I get nervous

When I see an open door

Uit deze passage maak ik op dat Flowers (de songwriter) zich in een omgeving bevindt waar regels en gehoorzaamheid hoog in het vaandel staan. Hij is nerveus voor wat nieuwe fases in zijn leven hem zullen brengen, maar laat zich niet tegenhouden:

Close your eyes, clear your heart

Cut the cord

Wees open minded, zet je zorgen opzij en breek los uit je huidige realiteit.

Are we human or are we dancer?

My sign is vital, my hands are cold

And I’m on my knees

Looking for the answer

Are we human or are we dancer

De hamvraag in dit liedje ‘Are we human or are we dancer?’ is geïnspireerd op een quote van de invloedrijke Amerikaanse journalist Hunter S. Thompson. Hij zei: “We’re raising a generation of dancers”. De vraag die in dit liedje wordt behandeld is dan ook: zijn we als mensen (nog) wel écht autonoom? Of zijn we eigenlijk puppets van de overheid en de heersende sociale norm?

The Killers geven deze levensvraag een mooi podium en zetten hiermee heel wat wat lyrics lovers aan het denken!

Maar niet alleen over de betekenis van de zin wordt online graag gediscussieerd, ook het feit dat het grammaticaal niet klopt veroorzaakte een hoop commotie. Flowers zelf heeft daar  duidelijk antwoord op: “I guess it bothers people that it’s not grammatically correct, but I think I’m allowed to do whatever I want.”

Geen speld tussen te krijgen

(bron: www.nolala.com)

Eerdere blogposts

Creatief met retro prints

Creatief met retro prints Creatief herinneringen vastleggen In deze blogpost een creatief project (in samenwerking met Fotofabriek). Ik heb hier voor het eerst

Favoriete film 2020 (netflix)

Favoriete film 2020 (netflix) A Star is Born Hoe het merk 'lady Gaga' haar songs aan de man brengt, vind ik geweldig. Een

Meer Berichten Laden
2020-09-21T17:14:00+02:00juli 11th, 2019|Categorieën: Persoonlijke groei|

COLLECTIES

Artprint thema’s

Het boeddhisme, filosofie en persoonlijke ontwikkeling als mens inspireert Daan.

De eerste ARTPRINTS voor het interieur zijn in 2017 ontworpen.

‘Wabi sabi’

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. Én het omarmen van imperfecties en de schoonheid erin ontdekken. Een eenvoudig leven, minimalisme en het besef dat de tijd voorbij gaat. Dit zijn fotoprints.

‘Silence’

Als je stil bent, merk je meer op. Zitten, ademhalen en in het moment zijn.

Deze prints kunnen bijvoorbeeld ook het interieur van een meditatieruimte verrijken. Dit zijn prints met quotes of mixed media.

‘Grow’

Deze prints gaan over geboren worden, transformatie en belangrijke waarden en eigenschappen. Hier gebruikt ze vaak dieren en aquarel voor. Eerst schildert ze het ontwerp, om ze in te scannen en te bewerken in photoshop of illustrator.