Veranderingen 

Er waren zoveel ideeën om deze ‘nieuwe’ blog vorm te geven. Alles was leuk maar het voelde toch niet helemaal kloppend. Ik schreef teksten, plaatste foto’s en haalde ze vervolgens weer weg. Op deze manier zou het schrijven (wat ik sowieso niet makkelijk vind) geen blij gevoel geven. Tot ik mijn heil zocht in de muzikale hoek…

Otis Redding (A Change Is Gonna Come). Klassieke soul..love it! Ook de saxofoon in de song..heerlijk!

In dit moment van enthousiasme schrijf ik in 1 keer deze tekst. Niet perfect maar wel met een lekkere flow.

Deze nieuwe website maken, had nogal wat voeten in de aarde. Ik wilde al jaren graag leren hoe ik een wordpress website moest maken. Maar ik startte wel helemaal onderaan met hulp van internet. Stapje voor stapje, lezen, uitproberen, fouten maken en weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk staat deze site binnen de deadline (januari 2018) online en daar ben ik best wel trots op!

Het plaatsten van nieuwe foto’s op mijn interieuraccount op instagram ligt daardoor wel op z’n gat! Normaal gesproken, probeer ik iedere dag een foto te posten. Ik plaats interieurfoto’s van ons interieur op instagram. De indeling van het interieur veranderd zo nu en dan. En geregeld pak ik een pot met verf of hang nieuwe wanddecoraties aan de muur.

Kleine veranderingen zoals een print op de muur hebben een groots effect!

Nadat ik (na mijn omscholing) geen officieel docent meer was in deze wereld, maar ondernemer met een ontwerpstudio, realiseerde ik mij dat ik bepaalde aspecten van mijn oude beroep wel mistte. Het overbrengen van kennis is daar één van. De leerdoelen uit boeken door middel van verschillende werkvormen overbrengen is een vak.  Maar kennis over het leven, hoe je met anderen omgaat of met jezelf? Voor de meeste VMBO leerling (en eigenlijk iedereen) een vak apart.

De antieke filosoof Socrates zei; ‘ik weet dat ik niets weet’. Daar kan ik mij ook wel in vinden.

Ik heb moeite met woorden. Taal heeft zo zijn nadelen. Dat is de reden waarom ik het zo geweldig vind om met beelden te werken! Desondanks schrijf ik zo nu en dan op deze website in de vorm van een blog. Met verhalen hoop ik ‘iets’ te raken. Dat ‘iets’ mag je zelf voelen en bedenken. Ik help je gewoon herinneren.

En tijdens het proces van ‘het verder bouwen aan deze website’ wil ik mijn ontwerpen steeds meer laten zien. De prints, opgehangen in ons eigen interieur en door mij gefotografeerd zijn om te delen. Zodat je geïnspireerd raakt om je interieur te verfraaien met een unieke persoonlijke print.

2018-07-10T13:06:23+00:00

WERK AAN DE MUUR

Daan gebruikt photoshop om te ontwerpen. Met dit digitale beeldbewerkingsprogramma schuift ze pixels van verschillende foto’s bij elkaar tot er een nieuw beeld ontstaat.  In 2017 zijn de eerste ARTPRINTS voor in het interieur ontworpen. Eerder maakte ze geboortekaarten maar sinds het ontwerp van de eerste poster haalt ze plezier uit het bedenken van verschillende wanddecoraties. Op deze manier heeft ze een link weten te leggen met haar andere passie: INTERIEUR. Momenteel werkt ze aan nieuwe beelden met een achterliggend verhaal. Voornamelijk over de aspecten van het mens-zijn.

Collectie wabi sabi (2017)

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. En het omarmen van imperfecties. Een eenvoudig leven leven in het besef dat de tijd voorbij gaat. De schoonheid zien in het onvolmaakte. Hier is de eerste collectie op geïnspireerd.