Start blog

Een ‘nieuwe’ blog. Alles wat ik aan tekst bedacht voor dit welkom was leuk maar het voelde toch niet helemaal kloppend. Ik herschreef de tekst keer op keer en haalde ze vervolgens weer weg. Op deze manier zou het schrijven (wat ik sowieso niet makkelijk vind) geen blij gevoel geven. Tot ik mijn heil zocht in de muzikale hoek…

Otis Redding (A Change Is Gonna Come). Klassieke soul..love it! Ook de saxofoon in de song..heerlijk!

In dit moment van enthousiasme schrijf ik in 1 keer deze tekst. Niet perfect maar wel met een flow.

Deze nieuwe website maken, had nogal wat voeten in de aarde. Ik wilde al jaren graag leren hoe ik een wordpress website moest maken. Maar ik startte wel helemaal onderaan met hulp van internet. Stapje voor stapje, lezen, uitproberen, fouten maken en weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk staat deze site binnen de deadline (januari 2018) online en daar ben ik best wel trots op!

Het plaatsten van nieuwe foto’s op mijn interieuraccount op instagram ligt daardoor wel op z’n gat! Normaal gesproken, probeer ik iedere dag een foto te posten. Ik plaats interieurfoto’s van ons interieur op instagram. De indeling van het interieur veranderd zo nu en dan. En geregeld pak ik een pot met verf of hang nieuwe wanddecoraties aan de muur.

Kleine veranderingen zoals een print op de muur hebben een groots effect!

Nadat ik (na mijn omscholing) geen officieel docent meer was in deze wereld, maar ondernemer met een ontwerpstudio, realiseerde ik mij dat ik bepaalde aspecten van mijn oude beroep wel mistte. Het overbrengen van kennis is daar één van. De leerdoelen uit boeken door middel van verschillende werkvormen overbrengen is een vak.  Maar kennis over het leven, hoe je met anderen omgaat of met jezelf? Voor de meeste VMBO leerling (en eigenlijk iedereen) een vak apart.

De antieke filosoof Socrates zei; ‘ik weet dat ik niets weet’. Daar kan ik mij ook wel in vinden.

Ik heb moeite met woorden. Taal heeft zo zijn nadelen. Dat is de reden waarom ik het zo geweldig vind om met beelden te werken! Desondanks schrijf ik zo nu en dan op deze website in de vorm van een blog. Met verhalen hoop ik ‘iets’ te raken. Dat ‘iets’ mag je zelf voelen en bedenken. Ik help je gewoon herinneren.

En tijdens het proces van ‘het verder bouwen aan deze website’ wil ik mijn ontwerpen steeds meer laten zien. De prints, opgehangen in ons eigen interieur en door mij gefotografeerd zijn om te delen. Zodat je geïnspireerd raakt om je interieur te verfraaien met een unieke persoonlijke print.

More…

Creatief met retro prints

Creatief met retro prints Creatief herinneringen vastleggen In deze blogpost een creatief project (in samenwerking met Fotofabriek). Ik heb hier voor het eerst

Favoriete film 2020 (netflix)

Favoriete film 2020 (netflix) A Star is Born Hoe het merk 'lady Gaga' haar songs aan de man brengt, vind ik geweldig. Een

Meer Berichten Laden
2019-08-19T21:48:42+02:00december 27th, 2017|Categorieën: Geluk en relaties, Geluk en werk, Persoonlijke groei|

COLLECTIES

Artprint thema’s

Het boeddhisme, filosofie en persoonlijke ontwikkeling als mens inspireert Daan.

De eerste ARTPRINTS voor het interieur zijn in 2017 ontworpen.

‘Wabi sabi’

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. Én het omarmen van imperfecties en de schoonheid erin ontdekken. Een eenvoudig leven, minimalisme en het besef dat de tijd voorbij gaat. Dit zijn fotoprints.

‘Silence’

Als je stil bent, merk je meer op. Zitten, ademhalen en in het moment zijn.

Deze prints kunnen bijvoorbeeld ook het interieur van een meditatieruimte verrijken. Dit zijn prints met quotes of mixed media.

‘Grow’

Deze prints gaan over geboren worden, transformatie en belangrijke waarden en eigenschappen. Hier gebruikt ze vaak dieren en aquarel voor. Eerst schildert ze het ontwerp, om ze in te scannen en te bewerken in photoshop of illustrator.