De  ganzen

In dit verhaal over een gans die andere ganzen toespreekt, komen de woorden: moedeloosheid, eenzaamheid, begrip en twijfel op. Waar gaat het volgens mij over?

  • Ontdekken wat belangrijk is in het leven. En dat dit voor iedereen verschillend is.
  • Voor anderen zijn andere dingen belangrijk. Dat erkennen, daar meer van willen weten en er rekening mee houden. Begrip en respect voor wat een ander belangrijk vindt.

Het verhaal

Een troep snaterende ganzen bevolken een prachtig landgoed. Iedere zevende dag lopen ze in optocht over de landerijen. Met opgepoetste verentooi paraderen ze in ganzenmars naar het hoge hek, waar de meest spraakmakende gans in schone woorden al snaterend de lof zwaait over het ganzendom. Elke keer spreekt hij erover hoe de ganzen in het verre verleden in machtige groepen over zeeën en continenten vlogen. Ook vergeet hij niet te vermelden dat er een machtige schepper was, die de ganzen hun krachtige vleugels en hun ongelofelijke oriëntatie had gegeven, waardoor de ganzen zich over de planeet konden verplaatsen.

De ganzen zijn altijd erg onder de indruk als hij spreekt. Ze buigen hun kop en drukken hun vleugels dicht tegen hun goed doorvoede lichaam, dat de aarde nog nooit verliet.

Na de toespraak waggelen ze weer uit elkaar, vol bewondering voor de welbespraakte gans. maar dat is dan ook alles.

Vliegen doen ze niet. Ze proberen het niet eens. Ze komen zelfs niet op de gedachte, want het graan is goed, het landgoed is veilig en hun leven gemakkelijk. De spraakmakende gans vraagt zich wel eens af of zijn woorden wel landen.

Bovenstaande preek raakte mij omdat het vanuit beide perspectieven zo menselijk is. En door hier over na te denken, ontstond op mijn scherm een beeld van een gans. Hij zweet geen peentjes maar hartjes.

More…

Op zoek naar antwoorden…

Op zoek naar antwoorden... Dit lied en de onderstaande tekst raakt mij. Vandaar dat ik er een blogpost aan waag. Wie weet inspireer

Durven leren van fouten

Durven leren van fouten In het vorige verhaal (de drie kikkers) ging het over je eigen weg volgen. Het volgende verhaal gaat erover

Je eigen weg kiezen

Je eigen weg kiezen De drie kikkers De drie kikkers wilde een wedstrijdje doen. Ze besloten een berg te beklimmen. Alle kikkers

Load More Posts
2019-07-11T19:19:10+02:00

COLLECTIES

De inspiratie voor Daan haar ontwerpen haalt ze uit het boeddhisme, mens-zijn en de verschillende thema’s die hierin kunnen spelen. De eerste ARTPRINTS voor het interieur zijn in 2017 ontworpen. Er zijn verschillende collectie categorieën:

‘Wabi sabi’

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. Én het omarmen van imperfecties. Een eenvoudig leven leven in het besef dat de tijd voorbij gaat. En de schoonheid zien in het onvolmaakte.

‘Silence’

Als je stil bent, merk je meer op. Hier zijn de prints uit de collectie ‘silence’ op geïnspireerd.

‘Grow’

Prints over geboren worden en de ontwikkeling van levende wezens.