Female robot

Favoriete film 2020 (netflix)

A Star is Born

Hoe het merk ‘lady Gaga’ haar songs aan de man brengt, vind ik geweldig. Een van haar nummers “SHALLOW” vind ik prachtig. Vooral omdat ik op netflix laatst de film ‘A Star Is Born’ heb gekeken. Het gaat over een countryzanger ( de knappe Bradley Cooper) die met een alcoholprobleem en enige issues kampt. Hij ontmoet Ally, een zangeres in een travestietenbar. Ze kan prachtig zingen maar voelt zich onzeker omdat mensen in de platenindustrie (en haar vader) haar hebben verteld dat ze qua uiterlijk niet mooi genoeg is. De beroemde zanger geeft haar het gevoel dat ze gezien wordt en helpt haar op weg.

Shallow

Lopen door het oppervlak

Zij daarentegen voelt zijn diepe pijn en benoemt dit in een zelfgeschreven nummer. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en door de oppervlakte heen duiken ze samen de diepte in. Wat mij betreft niet diep genoeg want op lange termijn krijgt hij zijn alcoholmisbruik (en alles wat ermee samenhangt) niet onder controle en blijft zij zich in meer of mindere mate verantwoordelijk voelen voor zijn welzijn.
Tell me something, boy
Aren’t you tired tryin’ to fill that void?
Or do you need more?
Ain’t it hard keeping it so hardcore?
I’m falling
In all the good times I find myself
Longing for a change
And in the bad times I fear mysel

Inspiratie door deze emotionele film

Is dit echte liefde in een romantische film? Of laat het zien hoe emotionele afhankelijkheid werkt? Aan het einde praat de manager (van de inmiddels zelf beroemd geworden Ally) met de countryzanger. Of hij dit doet om Ally te beschermen óf dat het eigenbelang is word niet duidelijk. Het is natuurlijk nooit écht zwart-wit. Wel valt op dat hij blote enkels in dure mannen schoenen blijkbaar belangrijk vind. Voor mij was deze film een tranentrekker.
Little sea mermaid

In hetzelfde thema ‘verlangen’: nieuwe ontwerpen

Door de film borrelde enorm veel inspiratie op. Bovenaan deze blog zie je het resultaat. Een ontwerp van een vrouwelijke robot, een snoepautomaat en het gezicht van Eva Braun (de vrouw van Hitler).
En de creatie hierboven van de kleine zeemeermin in Kopenhagen en een oude persoonlijke kaart van een strijdende zeemeermin uit Warschau. Last but not least een stuk van de tekst uit het nummer ‘RISE UP’ (Andra Day). Het grappige is dat de originele video die bij het nummer hoort, weer een heel ander perspectief toont dan wanneer je alleen de tekst luistert.
Meer

Creatief met retro prints

Creatief met retro prints Creatief herinneringen vastleggen In deze blogpost een creatief project (in samenwerking met Fotofabriek). Ik heb hier voor het eerst

Favoriete film 2020 (netflix)

Favoriete film 2020 (netflix) A Star is Born Hoe het merk 'lady Gaga' haar songs aan de man brengt, vind ik geweldig. Een

Meer Berichten Laden

COLLECTIES

Artprint thema’s

Het boeddhisme, filosofie en persoonlijke ontwikkeling als mens inspireert Daan.

De eerste ARTPRINTS voor het interieur zijn in 2017 ontworpen.

‘Wabi sabi’

Wabi sabi heeft niks te maken met een duur interieur. Een interieur verpakt in een “alles klopt plaatje”. Wel gaat het over het oude kastje van oma, het persoonlijke kunstwerk aan de muur en een verweerde bloempot. Het is het verlangen naar bescheidenheid. Én het omarmen van imperfecties en de schoonheid erin ontdekken. Een eenvoudig leven, minimalisme en het besef dat de tijd voorbij gaat. Dit zijn fotoprints.

‘Silence’

Als je stil bent, merk je meer op. Zitten, ademhalen en in het moment zijn.

Deze prints kunnen bijvoorbeeld ook het interieur van een meditatieruimte verrijken. Dit zijn prints met quotes of mixed media.

‘Grow’

Deze prints gaan over geboren worden, transformatie en belangrijke waarden en eigenschappen. Hier gebruikt ze vaak dieren en aquarel voor. Eerst schildert ze het ontwerp, om ze in te scannen en te bewerken in photoshop of illustrator.